Carles Palomares, exregidor del PP a Girona, està convençut que Catalunya serà independent ben aviat i que ell tindrà la sort de viure-hi com a espanyol, perquè «a Catalunya s’aposta per la veritable llibertat de l’autèntica democràcia». En un post al seu mur de Facebookpost assegura no tenir por a la independència i que se sent espanyol.

«Vull ser un espanyol, que també se sent català, que visqui en un país on se’l permeti viure en llibertat. Tinc la sort de ser un espanyol que viu en una Catalunya que d’aquí poc serà independent».

Afegeix que li sap greu per la resta d’espanyols (els que no viuen a Catalunya) que no podran viure aquesta experiència. «Sé que us agradaria viure com jo. A mi em sap greu haver de separar-me d’Espanya per podre viure així. Entenc la vostra ràbia i impotència».

Carles Palomares va abandonar el PP l’abril de 2013 quan era el número 3 de la formació a l’Ajuntament de Girona. Entre els arguments que va exposar per abandonar el partit va citar els casos de corrupció que afectaven la formació (casos Bankia i Barcenas) i l’oposició frontal dels populars a la celebració d’un referèndum de Catalunya.