Que el telèfon mòbil causa distraccions i pot provocar accidents o generar conflictes en segons quines situacions és més que conegut. Per això, cada vegada que sorgeix alguna novetat en el món tecnològic, s'han d'iniciar campanyes o llençar advertències per conscienciar la població, bàsicament els que tenen menys cap. I vist l'efecte que ha tingut la darrera d'aquestes novetats -si, parlem de Pokémon Go-, la Policia Municipal de Girona ha aprofitat l'humor per donar unes indicacions.

A través de les xarxes socials, el 21 de juliol passat iniciaven un post a Facebook en el qual admetien que "Caminar és saníssim!", ara bé, afegeixen, "no ho és tant si ho fem amb l'atenció posada únicament en la pantalla del nostre mòbil. I és que per caminar per la ciutat cal portar els ulls ben oberts, no anar amb el cap cot i tenir la mirada endavant". I es pregunten, "Jugar amb l'app Pokémon Go és perillós?", doncs "no", responen, però llancen fins a set advertències.

La primera és sobre la via pública. "Caçar un Horsea tot travessant el carrer ens pot portar de premi un atropellament, una caiguda o una col·lisió amb el mobiliari urbà o amb les persones que caminen per la via pública". L'altra advertència és sobre els lladres. Així, "enxampar un Pidgey pot ser premiat amb un robatori del mòbil, es tracta d'una maniobra senzilla que consisteix a estirar-lo de les mans del caçador mentre centre l'atenció a disparar".

Tercer, amb les mans al voltant, "atrapar Eevee mentre condueixes, a part d'una multa et pot costar un accident". O sobre dues rodes: "Pillar un Charmander mentre vas circulant en bici pot tenir de recompensa un os trencat o l'atropellament d'un vianant".

I la policia segueix sobre privacitat a internet: "Sortir de cacera vol dir que en tot moment estàs geolocalitzat, per tant, estàs controlat". O també amb les relacions veïnals i a una possible visita a comissaria: "Pescar un Magikarp dins el jardí del veí, et pot convertir en un delinqüent, la violació de domicili és un delicte!" I finalment, el premi gros, "fer-te amb un Pikachu que està al cim del cap del senyor que tens al costat, no és gaire bona idea, es pot enfadar amb tu pensant que li fas una foto!".