Els Marrecs de Salt van carregar aquest diumenge un 5 de 8, un 2 de 8 amb folre i un 7 de 8. Aquest últim es convertia en el primer de la història de la colla castellera.

La diada se celebrava a la plaça Lluís Companys amb motiu de la diada de Sant Jaume per la Festa Major. La colla local va entrar a la plaça amb el tradicional pilar de quatre caminat i a primera ronda va obrir amb el quart 5 de 8 del seu historial. És el segon 5 de 8 que descarreguen a la vila de Salt i l'aleta de 8 número 100 de la seva història. A segona ronda els va quedar el 2 de 8 amb folre carregat. La torre va pujar amb fermesa i mantenint les mides però després de carregar-se es va truncar sense avisar.

La tercera ronda quedava reservada per a un inèdit 7 de 8. Després de la caiguda del 2 els Marrecs no es van fer enrere i van seguir amb l'actuació prevista. El castell va pujar segur i ferm però just després que l'enxaneta el coronés els nervis van fer que també fes llenya poc després de carregar-se. Després de les dues caigudes, la colla va descartar el pilar de 6 i va optar per un vano de 5 -pilar de 5 flanquejat per dos pilars de 4. Els Marrecs van rubricar doncs, una actuació de tres castells de la gamma alta de 8 per primera vegada a la seva història, però amb "un regust agredolç".

El cap de colla, Aram Martí, va valorar molt positivament la diada de diumenge, a pesar de les caigudes", perquè per primera vegada la seva colla descartava "els dos castells de la gamma bàsica de 8, que fins fa pocs anys eren el sostre de la colla".

Les colles convidades també van venir fortes i van signar unes actuacions a l'altura d'una gran diada. Els Xics de Granollers van fer un 4 de 8 carregat, 5 de 7 descarregat, un 3 de 7 i 3 pilars de 5. Els Xicots de Vilafranca van signar un 3 de 8, un 2 de 7 i un 4 de 8. Per la seva banda, els Xerrics d'Olot van realitzar un 4 de 7, un 3 de 7, un 5 de 6 i un pilar de 5 i dos de 4.