Segons dades de Renfe, 499.500 persones han emprat l'AVE per fer el trajecte que uneix Girona amb Barcelona al primer semestre d'enguany, la qual cosa implica un increment del 18% respecte al mateix període de l'any passat.

El fet que gairebé mig milió de persones hagin recorregut aquest trajecte fa que la línea Girona-Barcelona se situï en la quarta posició de la llista dels trajectes amb més demanda del corredor entre Figueres i Madrid, que ha transportat 4.354.800 viatgers.

La relació amb més afluència de gent al primer semestre ha estat indiscutiblement la línia que uneix Madrid amb Barcelona, amb un total de 1.959.500 viatgers, és a dir, si fa no fa quatre vegades el total del trajecte Girona-Barcelona.

La línia Figueres-Barcelona també és dintre dels recorreguts amb més demanda, concretament en el cinquè lloc, ja que 178.800 persones han usat els serveis de Renfe per viatjar-hi. De fet, set dels vuit trajectes amb més demanda del corredor entre la frontera francesa i la capital espanyola tenen una parada a Catalunya.

La línia Barcelona-Saragossa ha transportat 288.600 persones i se situa en quarta posició; la línia Lleida-Barcelona, 176.800 i se situa en sisena posició; la línia Camp de Tarragona-Madrid, 164.400 i se situa en setena posició; finalment, la línia Lleida-Madrid, 147.500 i se situa en vuitena posició.

Pel que fa al percentatge de diferència respecte al mateix període de l'any passat, la relació Girona-Barcelona en lidera la llista i és que hi ha hagut un ascens del 18% i, per tant, supera amb escreix la segona línia amb més afluència, la que uneix Figueres i Barcelona, que ha tingut un increment de l´11 per cent. Tota la resta de trajectes presenten resultats a l'alça, però cap d'aquests no supera el 10% d'increment.

Les dades de Renfe també mostren que el perfil de client moda de l´alta velocitat en aquest corredor correspon a un home en un 55,3% dels casos.