Les obres de reforma de la plaça Llibertat de Salt començaran avui. Els treballs consistiran a rebaixar el nivell de la plaça per igualar-la amb els carrers que l'envolten i crear un espai obert i lliure que permeti actes al carrer.

Segons va informar ahir l'Ajuntament, es vol aconseguir fer una zona més amable, que converteixi la plaça en un lloc de pas. La reforma respecta els parterres actuals i l'escultura de l'escultor saltenc Lluís Molins, tot i que en aquest cas es modifica el seu emplaçament.

El consistori ha observat que el desnivell entre la plaça i el seu entorn ha acabat aïllant-la i fa que el flux de vianants entre el carrer Major i Àngel Guimerà es faci per les voreres perimetrals. Per altra banda, la manca de visibilitat des de l'exterior a causa de l'alçària i els elements vegetals genera problemes de seguretat. A més, unificar l'alçària de la plaça i ampliar-la en direcció a Francesc Macià, permetrà que es converteixi en un espai de trobada per als veïns i que pugui ser escenari d'actes al carrer. La reforma aprofitarà per renovar el mobiliari urbà i crear dos espais diferenciats: El més proper a Àngel Guimerà serà obert i apte per fer-hi activitats al carrer mentre que la zona més propera a Les Bernardes tindrà més vegetació i estarà més pensada per al descans.