L´Ajuntament de Girona i Adif han arribat finalment a un acord tècnic per signar el conveni que permetrà enderrocar el finger que uneix l'estació del tren convencional amb el d'alta velocitat i, així, tirar endavant el projecte de reposició de les obres del parc Central. En el nou text s´accepten les peticions del consistori, el qual es compromet a pagar l´«import exacte» de l´enderroc del finger i a construir la marquesina que el substituirà. Alhora, s´assegura que l´Ajuntament no haurà de dipositar cap aval per aquests treballs sinó que Girona anirà pagant les obres progressivament «a mesura que es vagin certificant les ­obres», i llavors es pagarà «a 15 dies».

L´acord s´ha assolit a nivell tècnic perquè, com va recordar ahir l´alcaldessa, Marta Madrenas, «encara estic esperant la trucada del president» d´aquest ens. Tot i això, l´acord hi és i suposa que l´Ajuntament pagarà «l´import exacte que costin les obres, com és lògic i normal», i no avançant tots els diners amb un aval bancari. A més, es pagarà el cost real de l´adjudicació de l´obra. En un inici Adif en demanava 490.000 euros, tot i es tractava del preu d´una primera adjudicació que després s´ha hagut de repetir i que ha resultat bastant més baixa. De fet, el consistori calcula que serien uns 270.000 euros més un 10%, el percentatge que la llei indica com a màxim en cas que de sobrecost.

El pròxim pas arriba avui mateix. La junta de govern local donarà el vistiplau. Dilluns, en el ple municipal, s´haurà d´aprovar la modificació pressupostària per assegurar els diners. Per fer-ho, es consignaran altres partides per un import màxim de 490.000 euros. Assegurant això a Adif, l´administrador d´infraestructures adjudicarà definitivament les obres i enviarà a l´Ajuntament el cost final de l´enderroc del finder, que s´estima en uns 270.000 euros. A través d´intervenció, l´Ajuntament certificarà que pagarà l´import.

A partir d´aquí, Girona haurà complert i caldrà signar el conveni amb Adif. «Si he d´anar a Madrid dimarts mateix, ho faré», va dir l´alcaldessa. Quan quedi rubricat l´acord, llavors ha de tirar endavant tot el projecte de reposició de la llosa del parc Central. L´alcaldessa espera que les obres puguin començar al més aviat possible i «estem fent molta pressió perquè, si pot ser, puguin començar el setembre. No acceptarem que això es retardi més», va reblar Madrenas.

Per la seva part, l´Ajuntament ja té a punt el projecte per fer la marquesina que ha de substituir el finger de l´estació i, per això, aviat procediran a la licitació.