L'estiu és una estació lligada al mar, a la calor, a les terrasses dels bars i sobretot als gelats. És l'època on aquests empresaris fan més negoci delectant el paladar dels més petits i també dels grans però enguany no tots han pogut obrir les portes. Josep Maria Palacín, encarregat de la gelateria Tutti Fruitti, denuncia que des d'aquest dilluns fins dijous va tenir la persiana baixada del seu establiment perquè li havien tallat el subministrament elèctric. Palacin explica que durant l'any la gelateria roman tancada a causa, òbviament, del poc negoci que genera i no és fins a mitjan març que aixeca la persiana del negoci. Durant l'hivern, però, «vaig rebent petits rebuts de la companyia elèctrica i en va haver-hi un que es va traspaperar», explica l'encarregat.

A mitjan març la gelateria va obrir i van continuar pagant les factures -«sense tenir coneixement que en tenien una impagada»- i no va ser fins aquest dilluns, 18 de juliol, quan en dirigir-se a la gelateria per obrir-la van veure que tenien la llum tallada. «Allà vaig saber que no havíem pagat una factura de menys de 200 euros de feia 5 mesos i ràpidament la vaig pagar a través de la meva targeta del banc», aclareix Palacín. «En aquell moment pensava que en dues o tres hores reconnectarien la llum però vam estar quatre dies sense i és vergonyós», diu Palacín mentre afegeix que li fa gràcia que «tallin la llum quan veuen que estem treballant, que hem pagat totes les factures anteriors i que els hi solem generar una mitjana anual de 45.000 euros».

Comenta que no és el primer cop que té problemes amb l'empresa, «Iberdrola ja ens havia tallat el subministrament en altres locals i ens va canviar un comptador sense avisar-nos», assegura Palacín. Per aquest motiu, els establiments de l'empresari -gelateries i ?bo?tigues- estan vivint un procés de transició canviant de l'actual empresa a altres.

És per això que Palacín comenta que no vol pensar que han estat «represàlies perquè marxem de la seva empresa». Palacín comenta que va trucar diversos cops Iberdrola i aquests li deien que hi ha constància del pagament i que havien avisat a l'empresa distribuïdora, Endesa. «Després trucava a Endesa i em deien que no havien rebut cap avís i fins que no ho fessin no podien reconnectar la llum», afegeix.

Danys diversos

L'advocat de l'empresari, Joaquím Boadas, assegura que actualment els danys pel tancament «pugen a uns 20.000 euros». Diu que hi ha danys materials -per la fruita i els gelats-, danys morals -per la imatge de l'empresa- i danys econòmics perquè ara és quan més es ven. L'advocat assegura que ara que ha tornat la llum, avaluaran en detall els danys econòmics per poder emprendre accions legals en contra de la companyia elèctrica.