El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona va acusar l'equip de govern de portar una «gestió negligent de les negociacions» de la ciutat amb Adif. Responien així a les declaracions de l'alcaldessa, Marta Madrenas, que dijous va dir que tots els grups donaven suport a la decisió de pagar les obres d'enderroc del finger-com va decidir una majoria dels veïns de Sant Narcís en una reunió aquest dilluns- excepte ERC, que no s'havia posicionat per cap opció, i la CUP?(que opta per anar als jutjats).

En un comunicat, ERC va assegurar que té un posicionament clar. «Estem al costat dels veïns i volem que s'enllesteixin les obres el més aviat possible, encara que això signifiqui assumir el cost de l'enderrocament del finger». Recorden que «la insensibilitat d'ADIF i del ministeri amb Girona és inacceptable, i la ciutadania no ha de patir les conseqüències negatives d'això, que es traduirien en allargar uns quants anys més la finalització de les obres». Afegeixen que no van concretar cap posicionament a l'alcaldessa «perquè no ens va transmetre cap proposta concreta», sense saber si caldrà firmar un aval, en quin moment es pagarà, quant costarà o quines inversions previstes no s'executaran per fer front a l'enderrocament. «Són qüestions que no sabem, i per tant, el govern no ens pot demanar un xec en blanc».

Així, critiquen que el govern no aconseguís en el seu moment «algun tipus de compromís per escrit» o una còpia del projecte de reposició del parc Central i conclouen que «l'equip de govern ha portat una gestió negligent de les negociacions, sense perjudici de l'actitud inacceptable dels responsables d'ADIF». Finalment, la formació afegeix que se sumaran a qualsevol tipus d'acció reivindicativa que organitzin els veïns.