La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció per al ple de dilluns vinent perquè l'Ajuntament se solidaritzi amb la campanya «Som 27 i més». La moció forma part de la campanya que s'ha engegat les últimes setmanes i que compta amb múltiples suports, també d'alguns ajuntaments com ara Badalona, Santa Coloma de Gramenet o Manresa i que, entre altres reclamacions, insta a l'absolució dels 27 encausats. La campanya parla sobre la situació que viuen 27 catalans i catalanes, entre ells gironins i gironines, a qui es demanen penes d'entre 11 i 14 anys de presó i prop de 400.000 euros de multa per participar en les mobilitzacions per l'ensenyament públic la primavera de l'any 2013, a la Universitat Autònoma de Barcelona. La campanya i, consegüentment la moció, fa també referències explícites «a la defensa de la universitat pública, catalana i de qualitat així com al dret a manifestació per part de la comunitat universitària que es considera que es va veure clarament alterat en aquest cas».

«Som 27 i més» denuncia que després que en el transcurs d'unes mobilitzacions a la Universitat Autònoma de Barcelona més de 200 persones ocupessin el rectorat durant un mes i, posteriorment l'abandonessin, la direcció de «la UAB va denunciar de forma arbitrària i sense proves a 27 activistes membres de la comunitat universitària, des d'estudiants a professors i també membres del PAS». Per la campanya ho va fer com a «represàlia pels pensaments polítics i la tasca col·lectiva feta per aquestes persones».

La portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach va declarar ahir que «Girona s'ha de mantenir com una capital explícita de la defensa dels drets col·lectius com el de manifestació i el d'ensenyament públic i que, per tant, cal que es posicioni al costat de les persones encausades i de la campanya «Som 27 i més». Per a la formació independentista hi ha drets bàsics que han de ser defensats al carrer i a les institucions «amb tots els ets i uts i, especialment, quan es parla de penes tan fora de lloc com les que es demanen per a aquestes 27 persones».

És per això que amb aquesta moció que es presentarà en el ple de dilluns vinent la formació vol emplaçar a la resta de partits municipals a donar suport a les reclamacions de la moció.

Ajut als celíacs

Ciutadans proposa una moció que va adreçada a la millora de les condicions dels celíacs i a la recerca d'una via que permeti el seu accés a productes sense gluten, elements que acostumen a ser molt més cars que els productes convencionals amb gluten.