Girona implantarÓ a Sant Daniel la recollida porta a porta el 2017

SerÓ el primer barri de la ciutat que tindrÓ aquesta gestiˇ dels residus i s'ha consensuat amb els ve´ns

29.07.2016 | 06:30
Un cubell de recollida de residus porta a porta a CelrÓ, en imatge d┤arxiu.
Un cubell de recollida de residus porta a porta a CelrÓ, en imatge d┤arxiu.

L'Ajuntament de Girona comenšarÓ a implantar el sistema de recollida de residus porta a porta a la Vall de Sant Daniel a partir de l'any que ve. La intenciˇ Ús que aquest sistema entri en funcionament al gener. AixÝ es va acordar dijous a la nit en una reuniˇ entre l'Ajuntament i els ve´ns, on desprÚs d'una votaciˇ va guanyar l'opciˇ favorable al porta a porta.
Segons va informar ahir el consistori, a partir del setembre comenšarÓ la campanya d'informaciˇ i preparaciˇ de tota l'operativa necessÓria per poder comenšar a implantar la recollida a partir d'inicis del 2017, com el repartiment i llocs on s'han d'ubicar els cubells, els horaris, compra de camions... Segons el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, źamb aquesta iniciativa volem caminar cap als objectius de les directives europees en recollida selectiva╗, i va avanšar que la Vall de Sant Daniel serÓ el barri on l'Ajuntament analitzarÓ el funcionament del porta a porta. A partir d'aquÝ, s'estudiarÓ si aplicar aquest sistema tambÚ en altres barris amb una tipologia urbanÝstica similar a la de la Vall de Sant Daniel.
Berloso va explicar que les converses amb els ve´ns es van iniciar quan Carles Ribas, actual regidor de Cultura i del projecte ferroviari, era l'encarregat de l'Órea de sostenibilitat. Amb la reorganitzaciˇ a l'Ajuntament, Berloso va reprendre el projecte i des de llavors s'havien dut a terme dues assemblees amb els ve´ns. En l'˙ltima, aquest dijous, es va acabar decidint que s'implementaria el sistema.
La ciutat pren com a referent altres municipis que ja han implementat el porta a porta, com CelrÓ o Vilablareix, i ha decidit comenšar pel barri de Sant Daniel com a prova pilot i que durarÓ prop d'un any i mig. Llavors es valoraran els resultats i el porta a porta es podria introduir en altres barris de caracterÝstiques similars a les de Sant Daniel, com CampdorÓ.
El sistema porta a porta permet fer una millor recollida selectiva dels residus, i substitueix els grans contenidors per la recollida a la porta de casa, en un dia i una hora determinats en funciˇ del tipus de residu. Per fer-ho cada unitat familiar tÚ un codi identificatiu, que permet millorar el seguiment de la recollida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema