El Consell de Cohesió i Serveis Socials de Girona va presentar dimarts, en sessió plenària, la proposta de definició del Pla de Treball del Consell per al període 2017-2020. La sessió es va fer al centre cívic Ter i va comptar amb la participació de les entitats que en formen part, sindicats, representants dels grups municipals i tècnics municipals.

El Consell està format per tres grups de treball: Atur, Pobresa Infantil i Exclusió i Salut. Des del grup Atur, es treballa en el disseny, la coordinació, el seguiment i l'avaluació del programa ocupacional Girona Actua del Servei Municipal d'Ocupació. Des del grup de Pobresa Infantil i Exclusió social, s'estan duent a terme la creació dels indicadors que compondran l'enquesta d'un mapa socioeconòmic. Des del grup Crisi i Salut, s'està realitzant a través del Projecte Ámbar, que apodera persones en situacions continuades de crisi o risc d'exclusió social.

La primera tinenta d'alcalde d'Igualtat i Drets Socials, Sílvia Paneque, qui ha destacat que «el Consell és l'espai de trobada de les entitats, sindicats i l'Ajuntament, on els serveis socials es configuren com un àmbit de treball en xarxa, integrador d'accions, comunitari, de cooperació i de millora de la cobertura per donar respostes sòlides a les necessitats de la ciutat, dels barris i de les persones».