L'Ajuntament de Girona tenia mig coll avall que HBO no escolliria Girona per al rodatge de la setena temporada de Joc de trons. El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha explicat que ara l'objectiu és treure el màxim «rendiment» possible a l'aparició de la ciutat en aquesta sèrie. Segons ha detallat, les àrees de Promoció Econòmica i de Cultura estan treballant en una aplicació per a telèfons mòbils que permetrà veure com era un espai a la sèrie on s'hi va rodar. Per exemple, es podrà comparar la plaça de la Catedral real amb la que apareix a Joc de trons, on hi ha el mar.

La idea de l'Ajuntment és organitzar rutes guiades per tots aquests espais. El consistori és conscient de l'atracció turística que presenta la ciutat un cop el visitant hi és. «La sèrie ha de ser l'ham perquè els turistes visitin tota la ciutat i parlin del seu viatge no només perquè s'hi va rodar la sèrie», exposa Carles Ribas. La sèrie sí que ha servit per posar «al mapa» Girona per a un nou sector de turisme que no es vol deixar passar. «Ha estat un instrument que hem d'aprofitar», insisteix.

De fet, la idea del consistori és que les visites guiades i l'aplicació per a telèfon no només serveixin per a Joc de trons si no també per altres grans gravacions que s'han fet a la ciutat, com les pel·lícules Soldados de SalaminaEl Perfum.

La vuitena temporada

El regidor també ha deixat clar que la «ciutat té les portes obertes a HBO si vol tornar a la ciutat més endavant a rodar-hi la vuitena temporada. També a d'altres productores i a altres possibles rodatges. Hem tornat a demostrar que tenim la capacitat logística i els serveis necessaris», ha conclòs Carles Ribas.