Entrevista del 19 d'octubre de 2014: «Podem assumir tranquil·lament el cost de retirar el 'finger'»

«Els diners de les obres de Bisbe Sivilla i plaça Montserrat es poden tornar de moltes maneres»

21.07.2016 | 06:30
Carles Ribas, en una imatge d´arxiu el 2014

El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, en una entrevista concedida a Diari de Girona, no tenia problemes en dir que l'Ajuntament podia assumir el cost de l'enderroc del túnel. L'endemà enviava una carta a Foment en aquest sentit.

Estan decebuts amb el finger? L´Ajuntament sempre havia dit que Adif l´ha de treure, però finalment serà el consistori qui assumeixi el cost de retirar-lo i posar-hi una marquesina.
El cost de retirar el finger no ens ha de preocupar en absolut. L´Ajuntament pot assumir aquest cost tranquil·lament, perquè el valor afegit d´aquesta despesa és tan alt que justifica la inversió. Aquest no serà el debat. El finger sempre ha estat provisional, ha de desaparèixer, i el que fem després perquè tots ens hi sentim còmodes ho assumirà l´Ajuntament. Això ho hem dit des del principi i mantindrem la nostra paraula. Retirar el finger és assumible, i fer la marquesina ja ho tenim al pla d´inversions.

Confien que l´Estat els torni els diners que ha posat l´Ajuntament a les obres de Bisbe Sivilla i plaça Montserrat?
No és tant tornar els diners, sinó acabar-ho tot i potser ens ho tornen d´una altra manera. Hi ha el debat sobre el sotaviaducte, la seva integració a la ciutat, les pantalles acústiques... es poden tornar els diners de moltes maneres, ara que tot està ben encaminat.

I les compensacions als veïns?
És un tema que em preocupa enormement. Continuarem amb la nostra idea, que és nomenar un mediador, el senyor Carles McCragh, que parlarà amb el representant de Foment per intentar i resoldre aquest tema. Jo crec que també hi ha bona predisposició en aquesta qüestió, i el que hem de fer és punta al llapis per acabar-ho d´arreglar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema