És evident que la construcció del finger al parc Central, es a dir, el passadís que connecta l'estació de la Renfe amb el vestíbul i les andanes de la nova estació de l'AVE fa nosa perquè impedeix el pas de la gent i, per tant, talla la perspectiva i l'extensió d'una zona que hauria de ser lliure pel vianant.

Certament, tant Adif com la pròpia Renfe no s'han pas destacat per una gestió acurada, diligent i ràpida pel que fa a les obres que s'han fet a Girona ja sigui en el soterrament de la línia ferroviària com en la superfície del parc, la reposició del tot el que es va malmetre i la recuperació de l'espai públic.

Dit això, em faig algunes preguntes com a ciutadà interessant i, alhora, preocupat per aquestes inacabables obres. La primera és si aquest finger o passadís figurava o no al projecte que es va presentar a l'ajuntament per a la seva aprovació i lliurament de la corresponent llicència d'obres. Si hi figurava i s'ha construït, no entenc perquè tant de soroll i escarafalls doncs era cosa sabuda i acceptada, suposo. Però és que si no figurava al projecte encara és pitjor perquè no crec que aquest pas es fes durant una nit d'amagat, de presa i corrents i, per tant, vol dir que l'ajuntament o va deixar-lo fer sense impedir-ho o el seguiment i vigilància de les obres brillaven per la seva absència.

És veritat que els serveis tècnics de l'ajuntament se'n varen adonar de l'existència d'aquest finger quan ja estava fet i no es podia tirar a terra? Perquè no es va aturar abans la seva construcció?

Si també és veritat que des del mateix consistori es va dir que no hi havia problema en assumir el cost de les obres d'enderrocament perquè ara sí que n'hi ha?

Adif té culpes, moltes i de motes coses però en aquest cas segur que el nostre ajuntament també en té i fora bo que abans d'enfrontaments que poden resultar estèrils, s'assumissin culpes pròpies en lloc de cercar-les d'alienes. La ciutat mereix que les obres s'acabin, s'acabin bé i s'acabin d'una vegada!