La companyia d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter SA té previst substituir un total d'1,21 quilòmetres de xarxa antiga de distribució d'aigua potable de Girona. Dins d'aquest tram es canviaran uns 0,46 quilòmetres de fibrociment -una barreja de ciment portland i amiant - i uns 0,75 quilòmetres d'antic PVC encolat.

Aquest treball està establert dins de les actuacions conjuntes que estan previstes en el Pla d'Inversions i al Fons de Reposició per aquest any 2016. L'import conjunt de la renovació de la xarxa de distribució és superior als 162.000 euros i, segons l'empresa, segueix la directiu fixada al Pla director del període 2013 a 2020 que preveu 584.500 euros per aquest període i pel fons de reposició que preveu 570.000 euros en total. Des de la companyia destaquen la gran importància d'aquestes actuacions, ja que segons ells «milloren la xarxa de distribució d'aigua potable en zones on la seva antiguitat ho feia aconsellable». Afegeixen que d'aquesta manera «s'eviten avaries assegurant, per tant, el subministre».

L'empresa explica també que fan un estudi continuat de les canonades amb més incidències i posteriorment pren les mesures «per evitar el màxim les molèsties que ocasionen les interrupcions de subministre als clients».

Les obres a fer el 2016 estan quasi finalitzades i només queda l'obra de la carretera Barcelona -a tocar del parc del Migdia- on s'implantarà una nova xarxa de fosa dúctil de 150 mm de diàmetre. Les obres començaran el 18 de juliol i duraran 3 setmanes i no es preveu afectar el subministre dels clients.