La comissió ambiental de la CUP-Crida per Girona ha impulsat una campanya per reclamar a l'Ajuntament millores urgents en els principals punts negres per a la circulació de bicicletes que hi ha a la ciutat. Es tracta d'una iniciativa basada en l'informe «Critical Bike» de l'entitat Mou-te en Bici, que assenyala més de cent punts crítics on caldria fer actuacions per garantir una circulació segura i eficient en bicicleta.

La campanya, que es podrà seguir a les xarxes socials mitjançant l'etiqueta #BiciEnPerill, consistirà en la realització d'una sèrie d'accions simbòliques en diferents punts que apareixen a l'informe, amb l'objectiu d'assenyalar-los i fer visible la perillositat que comporten. La primera va realitzar-se ahir a Sant Narcís, en un carril bici que s'acaba sobtadament en el tram final del carrer Oviedo. Van pintar una persona caient d'una bicicleta.

#bicienperill tuits

D'aquesta manera, la CUP-Crida per Girona reafirma la seva aposta per un model de mobilitat urbana realment sostenible, segur i eficient que prioritzi els trajectes a peu, l'ús de la bicicleta i el transport públic. Completar la xarxa ciclable de Girona, assegurar la connexió segura amb tots els municipis de l'àrea urbana o estendre el servei de Girocleta arreu de la ciutat, són algunes de les mesures que defensa la formació.