El trenet turístic de Girona oferirà un servei complementari que permetrà als usuaris pujar i baixar del vehicle on vulgui, pagant dos euros més respecte del bitllet que ha adquirit. Aquesta nova possibilitat es va aprovar per unanimitat al ple municipal de dilluns.

El nou trenet turístic, gestionat per la unió d'empreses Julià Travel i Autocares Julià va entrar en funcionament fa tres anys i ara es considera necessari oferir aquesta possibilitat. La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana (CiU), va explicar que ara mateix els visitants no poden baixar del mini tren per visitar els punts més emblemàtics de la ciutat a peu i pujar posteriorment per seguir el recorregut amb el trenet, un fet «que genera insatisfacció per part de molts visitants que volen combinar ambdues opcions». També va recordar que moltes altres ciutats funciona «correctament» aquesta oferta, on el turista pot escollir entre un bitllet únic o un d'obert.

D'aquesta manera, el bitllet senzill únic no pateix cap modificació en la tarifa però el visitant podrà triar si en vol un d'obert, per 6,5 euros per persona. El tiquet obert per als nens menors de sis anys serà de 5,5 euros i el de grup ( amb un mínim de quinze persones) serà de sis euros cadascun. Plana també va apuntar que el servei és més barat que en la majoria de poblacions de l'Estat.