L'Ajuntament de Girona ha renovat el contracte a l'empresa que s'encarrega de vigilar les piscines municipals amb socorristes. Es tracta d'una pròrroga que no inclou cap clàusula que inclogui la necessitat de saber la llengua catalana. Fa unes setmanes la CUP va denunciar la desatenció d'un usuari perquè el socorrista no entenia el català.

En el darrer ple municipal, el regidor cupaire Lluc Salellas es va queixar que malgrat la polèmica i el compromís de l'equip de govern, al final s'hagi prorrogat el servei sense cap canvi. La regidora d'Esports, Isabel Muradàs (CIU), va explicar que van estar valorant tècnicament i de forma jurídica si podien incloure aquest concepte d'urgència en la pròrroga perquè el servei s'havia de posar en marxa ja per poder obrir les piscines. Però es van trobar que necessàriament calia fer un nou concurs públic si es modificava el clausulat i hauria retardat l'obertura de les instal·lacions.

Tanmateix, Muradàs va indicar que estan mirant si l'any vinent ja podrien fer aquest concurs. Va voler deixar clara la predisposició de l'actual empresa adjudicatària i dels socorristes, que s'han apuntat a un curset de català. L'empresa és la balear Emergències Setmil, amb el 85% de treballadors no catalans. De fet, pràcticament no hi ha socorristes catalans formats i molts municipis han de recórrer a empreses amb socorristes no catalans.