Joc de Trons s'acomiada de Girona oficialment. La sèrie de fantasia èpica "Joc de Trons" tornarà a l'estat espanyol per rodar part de la seva setena temporada, ha informat avui el president de programació d'HBO, Casey Bloys, a través d'un comunicat oficial, però no a Girona.

Concretament, la producció de la sèrie ha detallat que entre les localitzacions de la nova temporada a Espanya hi haurà Sevilla, Càceres, Almodóvar del Río (Còrdova), Santiponce (Sevilla), Zumaia (Guipúscoa) i Bermeo (Biscaia).

No és la primera vegada que la popular sèrie televisiva escull l'estat com a emplaçament per rodar ja que, en anteriors temporades, va desplaçar al seu equip a llocs com Osuna (Sevilla), Còrdova, Sevilla, Almeria, Peníscola (Castelló) o les Bardenas Reals ( Navarra).

Presència en molts capítols

Sense Catedral i sense la presència d'Arya Stark, que ha marxat de Braavos (l'altra ciutat que es va gravar a Girona, sobretot a la zona del passeig Arqueològic i als carrers del call jueu), la capital gironina ho tenia difícil per poder repetir com a seu de rodatge per a la temporada vinent.

Podria haver repetit a base de rodatges en interiors a Sant Pere de Galligants o altres edificis emblemàtics. Però, òbviament, no seria el mateix que el que s'ha pogut veure aquesta sisena temporada. L'última escena, amb Khlaessi navegant direcció Desembarcment del Rei, podria haver obert alguna porta.

Vibrant rodatge

Des dels primers capítols, es va poder veure Arya Stark pels carrers de darrere de la Catedral (carrer del Bisbe Josep Cartañà). La mateixa Arya Stark va ser la protagonista d'una persecució pels carrers plens de pujades i baixades del Barri Vell i algun salt per les escales de Sant Martí. La plaça dels Jurats va ser l'escenari d'una obra de teatre on la població de Braavos es burlava de la casa Lannister. Es va poder veure en diferents escenes de diversos capítols.

La gran protagonista del rodatge a Girona ha estat la Catedral. En uns minuts per recordar corresponents al sisè capítol, la Seu és escenari d'un moment de gran tensió a les escales. Hi apareixen centenars d'extres i hi ha diversos retocs digitals que transformen la mateixa plaça de la Catedral en un mar, amb la desaparició del bar l'Arc i de la Casa Pastors, l'antiga Audiència. En aquest desè capítol, s'aprofita la càmera que HBO va col·locar al capdamunt de la basílica de Sant Feliu. La Catedral està molt retocada, amb més torres que la de Carlemany i molt més altes i una cúpula. Tot, però, queda negat pel foc valyri, de color verdós a les pantalles.

Al costat d'Espanya, "Joc de Trons" també desenvoluparà part dels nous episodis a Islàndia com a complement a la producció general de la setena temporada, que es durà a terme a Irlanda del Nord.

Els nous capítols de la sèrie inspirada en les novel·les de George R.R. Martin començaran a gravar-aquest estiu i la seva estrena està previst per al mateix període de 2017.

"Ara que l'hivern ha arribat a 'Joc de Trons', els productors executius David Benioff i DB Weiss van considerar que les trames de la temporada que es veurien beneficiades començant la producció una mica més tard del que és habitual, quan el temps estigui canviant" , ha assenyalat Bloys.

"En lloc de l'estrena tradicional de primavera de la sèrie, mourem l'estrena a l'estiu per adaptar-lo al pla de rodatge", ha afegit.

Així mateix, HBO ha informat que la setena temporada de "Joc de Trons" constarà només de set episodis, la més curta de la seva trajectòria fins al moment.

Considerada com un dels fenòmens televisius del moment, "Joc de Trons", amb Peter Dinklage, Lena Headey i Emilia Clarke en el seu repartiment, va aconseguir la setmana passada 23 nominacions per a la 68 edició dels premis Emmy, els més importants de la petita pantalla, que es lliuraran el 18 de setembre a Los Angeles.