Un mes després de la votació dels pressupostos participats es va reunir per primer cop el grup de treball per revisar el procés que es va dur a terme als barris de Girona. Hi van assistir el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació, Eduard Berloso; quinze associacions de veïns i veïnes de la ciutat i tècnics del servei de Participació del consistori.

Tal com es va acordar la Comissió Mixta de Ciutat reunida el mes de febrer passat, s'ha creat aquest grup de treball amb l'objectiu d'obrir un espai de reflexió i debat per valorar els punts forts i els punts febles de tot el procés de pressupostos participats. «Després de quatre edicions dels pressupostos participats, hem considerat oportú, juntament amb les entitats veïnals, de crear aquest grup per posar sobre la taula diverses qüestions, inquietuds i suggeriments que s'havien anat parlant en les assemblees per millorar el procés dels pressupostos de cara als pròxims anys», explica el regidor Eduard Berloso.

Després d'una primera presa de contacte amb aportacions i idees per part de tots els membres del grup de treball, es va establir un calendari de reunions en què es preveia que algunes de les propostes que sorgissin del grup podrien repercutir en una modificació del reglament dels pressupostos participats dels barris. Per aquest motiu, s'han previst dues reunions més durant el setembre i la presentació, a l'octubre, dels possibles canvis del reglament a la Comissió Mixta. Després, si fos convenient, caldria portar les modificacions al ple per aprovar-les.

L'assignació total d'enguany va ser d'1.200.000 euros. La pròxima edició dels pressupostos participats dels barris començarà entre finals dels 2016 i principis del 2017.