El nombre de paneroles que aquests dies es veuen per diferents carrers de Girona ha portat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Berloso, a admetre que possiblement l'any vinent començaran les tasques de prevenció «abans». Berloso ha explicat que es va començar a actuar durant el mes de juny i que de cares a l'any vinent, s'estudiarà si s'actua amb anterioritat.

Veïns de diferents zones de la ciutat, com a l'Eixample o del Mercadal, s'han queixat que aquests escarbats han arribat a entrar en botigues i en habitatges. El representant municipal ha indicat que aquests insectes tenen tendència a fugir de les clavegueres quan s'aplica el tractament per matar-les. Si es detecta això, s'aplica un altre producte que fa que els insectes quedin enganxats a terra.

També ha exposat que en alguns punts, com al carrer Ultònia van detectar que n'hi havia en un aparcament soterrat i que pujaven per les canonades. Precisament avui al matí estava previst un tractament per controlar la població de paneroles a la xarxa de clavegueram a les tapes de sanejament incloses a les illes formades pels carrers Ultònia, Migdia, Lorenzana, La Salle i Pare Claret.