El Departament d'Ensenyament i la Cambra de Comerç van signar ahir un conveni de col·laboració per promoure, impulsar i desenvolupar, amb formació dual, el cicle formatiu d'Assistència a la Direcció, que forma part de la nova oferta formativa de l'Institut Montilivi de Girona. Es tracta d'un grau de dos anys acadèmics molt centrat en la direcció empresarial, en la gestió d'esdeveniments empresarials, reunions i protocol.

Domènec Espadalé, president de la Cambra de Girona, va explicar durant la presentació del conveni que els estudiants d'aquest cicle formatiu de grau superior «seran experts en organització d'esdeveniments empresarials, protocol, documentació jurídica, comunicació i molts altres aspectes del tot necessaris en el món empresarial». Segons Espadalé, la Cambra difondrà la idoneïtat d'aquest perfil entre les empreses gironines, ja que cobreix un buit important. Jaume Fàbrega, vicepresident de la Cambra, va explicar que «la formació dual és essencial per aprendre des de la pràctica» i que donaran exemple acollint un alumne d'aquesta modalitat durant el curs vinent.

Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, va afirmar que la Cambra i totes les empreses que signin el conveni d'adhesió passaran a ser part activa en la formació dual, que «és una aposta de país». Polanco està convençut que la Cambra pot ajudar a difondre aquesta modalitat i fer que les empreses s'impliquin més en la formació dels joves.

El director de l'Institut Montilivi de Girona, Ruben Pino, va explicar que compten tenir un grup d'uns vint alumnes en aquest grau, i que confien que més de la meitat puguin fer-ho en la modalitat dual. Pino creu que cal més implicació del teixit productiu gironí en la formació dual.