«

omés farem una Europa gran amb la magnanimitat de qui sap que mereix la victòria. Ser magnànime és un dels valors per ser europeista», va indicar Jordi Xuclà, integrant gironí de la Comissió de Cultura, Ciència, Educació i Mitjans de Comunicació de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

Xuclà va ser el primer en intervenir en la cerimònia del Premi Europa al Teatre Municipal de Girona. El diputat gironí va voler recordar «un botó de la tradició europeista» de Girona. En aquest sentit, va explicar que a la Catedral hi ha el tron, la cadira, de l'emperador Carlemany que expressa la vocació europeista de la ciutat. Jordi Xuclà va assenyalar que Girona és «terra de pactes» i que té «anhels de llibertat». També va tenir un moment per fer una referència musical, citant els Manel. Va apuntar que tal com diu el grup «si hem arribat fins aquí és gràcies a vosaltres, als gironins». «Si hem arribat fins aquí és per la convicció d'europeisme », va insistir.

Pel que fa a Europa va recordar que es va fundar el 1949 per evitar una nova guerra, però que ara toca posar-la al dia, sobretot l'ideal europeu «que és el nostre ideal».