Els germans Gasol han passat el cap de setmana a Girona amb les seves parelles i han aprofitat per fer diferents gestions. La presència de Marc Gasol a la ciutat no sobta tant, tenint en compte que fa uns anys va jugar a bàsquet a l'Akasvayu i que va hi va crear una escola de bàsquet fa dues temporades. Recentment, el petit dels Gasol ha inclòs «Girona» en la denominació del club, que ara es diu Escola Bàsquet Girona Marc Gasol. No obstant, és menys habitual veure Pau Gasol a la capital gironina, tot i que no és el primer cop que hi fa una estada.

Els dos jugadors de la NBA van arribar per diferents vies a la ciutat però van dormir en el mateix hotel de la zona del Pou Rodó i es van deixar fotografiar amb els titulars de l'establiment i amb els treballadors. La presència dels dos jugadors de bàsquet nascuts a Sant Boi del Llobregat no va passar desaparecebuda. L'endemà al matí, només de sortir per la porta de l'hotel Museu Llegendes de Girona, un establiment turístic amb encant i encarat al romanticisme, una trentena de persones els va reconèixer i els van demanar fer-se fotografies i signar autògrafs. No van tenir cap problema per atendre els aficionats.

Marc Gasol, jugador de Memphies Grizzlies, hauria aprofitat l'estada a Girona per visitar diferents pisos amb l'objectiu de comprar-ne un al centre o al Barri Vell. D'altra banda, mentre Pau Gasol era a Girona es va saber que canviaria de club i deixaria els Chicago Bulls per firmar per dos anys i trenta milions de dòlars pels San Antonio Spurs.