La Clínica Girona vol continuar operar pacients derivats dels hospitals públics amb l'objectiu de seguir «sent útils», segons Espígol. «Volem col·laborar amb la societat gironina, que s'aprofiti dels recursos de què disposem per reduir les llistes d'espera», va dir ahir. Tot i que el Departament de Salut ha manifestat públicament la seva intenció de reduir les derivacions als centres privats amb ànim de lucre si els públics poden assumir més activitat, Espígol va assegurar que la conselleria no els ha comunicat «res» en aquest sentit.

Va recordar que fa 70 anys que la Clínica Girona col·labora amb les institucions públiques i que és «eficient, per preu i qualitat» per la conselleria. Així, va exposar que a la Generalitat li surt més barat operar a la clínica que en d'altres hospitals de la demarcació. «Tenim un preu pactat per alta hospitalària que se situa en 1.500 euros per pacient, sigui quin sigui el tipus d'operació, i és la tarifa més baixa de les comarques gironines», va dir Espígol.

El contracte actual signat entre el centre i el CatSalut expira el 2022, i es va renovant anualment. Les derivacions provinents de la pública suposen un 20% de les operacions que es fan a la Clínica. L'any 2015 van ser unes 1.600, la majoria provinents de l'hospital Josep Trueta, però també del Santa Caterina de Salt i de Blanes. A més, el 95% de les sessions de diàlisi de la clínica també vénen de la pública.

«Nosaltres tractem a tothom per igual, vinguin de privada o de pública; aquí els malalts reben un bon servei i som eficients», va reivindicar el gerent, que va subratllar, a més, que gràcies a les derivacions es poden eixugar les llistes d'espera dels centres públics.

Tampoc va obviar que reduir l'activitat pública podria suposar acomiadaments al seu centre.