Mifas s´ha fet ressò d´una necessitat de l´Escola Municipal de Dansa de Celrà (EMDC), que aposta per l´escolarització inclusiva i entre el seu alumnat hi ha joves amb algun tipus de discapacitat física que requereixen material adequat. En concret, ara mateix al centre li fan falta tres parells de crosses i una cadira de rodes lleugera d´esport.

L´educació inclusiva de la dansa és un dels elements bàsics en la declaració de principis de l´EMDC, que defensa el «respecte a la diversitat com a dret fonamental de les persones».

«Volem reconèixer en la diferència un valor i una oportunitat d´enriquiment per a tota la comunitat», explica l´escola al seu web, on també deixa clar que entre els seus objectius hi ha «contribuir a la superació dels condicionants de pensament i acció que porten a l´exclusió». Per aquest motiu, els continguts d´aprenentatge de l´Escola Municipal de Dansa de Celrà té en compte la diversitat de l´alumnat i inclou programes especials per a joves i adults amb «diversitat funcional».

L´associació que representa el col·lectiu de persones amb discapacitat a les comarques de Girona, Mifas, dóna suport a aquesta escola de dansa contemporània tot publicitant la seva necessitat de material.

Crida a donar material

Mifas destaca que l´EMDC, que treballa de manera inclusiva dintre de les seves classes regulars, «parteix de la idea que tots els cossos són diferents i tots es poden expressar a través del moviment». Amb la voluntat d´ajudar, l´associació insta qualsevol persona que disposi de crosses o d´una cadira de rodes adequada per a la pràctica de l´esport a posar-se en contacte amb l´Escola Municipal de Dansa de Celrà.

Mifas informa que el centre té 14 alumnes amb alguna discapacitat inscrits a les seves classes, per als quals el material seria de gran utilitat.