Girona, com molts altres municipis gironins i catalans, tornarà a acollir diumenge la jornada dedicada a la campanya «Mulla't per l'esclerosi múltiple», que organitza cada any la Fundació Esclerosi Múltiple per sensibilitzar la població al voltant d'aquesta malaltia. L'Ajuntament es bolcarà un any més en la iniciativa solidària i ubicarà els dos punts informatius de la campanya a la piscina municipal de la Devesa -que serà l'escenari central de al jornada- i la piscina de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla -que acollirà un espai informatiu de les nou del matí a les dues de la tarda. Les dues piscines gironines se sumen d'aquesta manera a les més de 600 piscines de Catalunya que participaran a la campanya el 10 de juliol.

La regidora de Salut, Eva Palau, va insistir ahir que la iniciativa solidària «sempre tindrà els compromís de l'Ajuntament, ja que li toca estar al costat d'iniciatives com aquesta que donen suport a projectes que ajuden els ciutadans a conviure», alhora que ha animat els gironins a «fer pinya per aquesta causa».

A la presentació també hi va assistir el coordinador de la Unitat de Neuroimmunologia de l'Hospital Universitari Josep Trueta i professor de la Facultat de Medicina de la UdG, Lluís Ramió; la cap de comunicació i sensibilització de la Fundació Esclerosi Múltiple, Núria Fusté, que ha volgut destacar que aquest any la recaptació anirà destinada a un programa d'inserció laboral per a joves de menys de 35 anys afectats per esclerosi múltiple i a altres iniciatives adreçades a la població jove afectada per a aqueta malaltia. La coordinadora de les campanyes de la Fundació Esclerosi Múltiple, Maria José Muñoz, també ha sigut present a la presentació.

La campanya «Mulla't per l'esclerosi múltiple» que s'ha convertit en un dels actes de solidaritat més importants de Catalunya, compta amb la col·laboració de més de 1.000 voluntaris, i consisteix a convidar la ciutadania a nedar en solidaritat amb les persones afectades d'esclerosi múltiple i a comptar els metres nedats mitjançant un registre de participants. Paral·lelament, es demana que es faci una aportació econòmica voluntària per contribuir a la lluita contra la malaltia que afecta principalment gent jove i que pateixen unes 7.000 persones a Catalunya.

La imatge de la jornada aquest any ha estat dissenyada per La Casa de Carlota. Es tracta d'un estudi de disseny en el qual treballen joves estudiants d'escoles de disseny i creatius amb síndrome de Down i autisme que han volgut sumar el seu talent a la lluita contra l'esclerosi múltiple. L'any passat, més de 74.000 persones van participar activament en la campanya, als diferents punts on s'organitzen activitats.