La policia municipal de Girona va detenir ahir a la tarda tres noies menors d'edat que estaven causant aldarulls en unes galeries al carrer Santa Eugènia i van agredir els agents quan aquests van demanar que s'identifiquessin.

Una veïna havia alertat que hi havia gent fent soroll en un espai que queda amagat. Es tracta d'una zona, a tocar de la Punxa, on solen haver-hi queixes perquè s'hi produeixen aldarulls s'hi consumeixen drogues i alcohol i on la policia fa controls periòdics. Després de la trucada, una patrulla amb dos agents va apropar-se al lloc dels fets i en veure les tres noies, els va demanar el DNI.

Segons va explicar la regidora de Drets Socials, Igualtat i Seguretat , Sílvia Paneque, en el moment de la identificació de les menors, aquestes van prendre una actitud molt violenta de cara als agents de la Policia. Segons ha pogut saber Diari de Girona, en un dels casos, una de les noies va arribar a mossegar a la cama d'un dels agents, mentre que una altra va intentar fugir.

Aquesta reacció violenta va comportar que els agents «demanessin reforços», va afegir Paneque. La regidora explica que prop del lloc dels fets hi havia tres dispositius policials més que es van apropar fins al punt del conflicte. En total s'haurien reunit una dotzena d'agents.

Segons Paneque, dues de les noies detingudes haurien necessitat supervisió «ja que estaven molt nervioses per tot el que havien consumit». La policia va traspasar les diligències als Mossos. Probablament seran citades pel jutjat de menors.

Malgrat que aquesta galeria sol ser un dels punts de control rutinaris, sobretot entre la primavera i la tardor, una època on «és més propens el consum a la via pública», segons la regidora, aquest cop la intervenció va produir-se per una queixa veïnal.

De fet, tot el moviment que hi ha en aquest punt i per la presència de transeünts que consumeixen drogues ha portat algunes comunitat de veïns a posar cartells a l'entrada indicant que hi ha càmeres de videovigilància.