Tots aquells ciclistes que circulen diàriament pel carril bici des de la zona de l'hospital Josep Trueta fins al centre o viceversa, a partir del setembre ho podran fer sense entrebancs. L'Ajuntament de Girona i Mifas ja han arribat a un acord per tirar endavant el projecte de les obres que es posaran en marxa a finals de mes i a finals d'estiu ja serà una realitat. Fins ara, els ciclistes que creuaven pel nou pont del Ter i volien continuar per l'avinguda de França o el carrer Francesc Ferrer i Gironès veien com en un tram desapareixia el carril bici -davant de l'hospital Josep Trueta- per tornar a aparèixer uns metres més endavant.

L'encarregada de contractar els treballs és Mifas, entitat que fa una setmana es va reunir amb l'Ajuntament de Girona per acabar de perfilar el projecte. El gerent de Mifas, Alfons Moreno, explica que en aquesta trobada el consistori "vam veure que una sèrie de modificacions disparaven el pressupost que es tenia acordat", tot i això, "ho hem consensuat i ara ja s'estan tancant pressupostos amb el contractista per començar les obres al més aviat possible".

El pressupost ha augmentat uns 20.000 euros respecte de la partida inicial, que era de vora 38.000 euros. Ara és de quasi 60.000 euros. Moreno deixa clar que des de l'entitat continuaran aportant els 38.000 acordats i que "la resta anirà a càrrec de l'Ajuntament".

Aquest augment del pressupost es deu al fet que "s'han hagut de desencallar un parell d'aspectes tècnics", segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Urbanisme i Vies Públiques, Joan Alcalà.

"Van canviar el traçat del carril bici i el nou passava pel mig de la parada de bus i el semàfor de davant el Trueta", especifica el gerent de Mifas, Alfons Moreno. Ara s'ha acordat eixamplar la vorera per la banda de darrere per desviar la parada de bus i deixar pas al carril bici. Aquests aspectes tècnics ja estan resolts i ara "ja estem a punt per escollir l'empresa que farà les ?obres. Hem mirat un parell d'industrials i estem acabant de tancar partides", explica Moreno. Des de Mifas esperen tenir tancat l'acord a finals de juliol i que el carril bici ja estigui llest per a finals d'estiu.

Ciutat connectada

Actualment s'estan construint els carrils bici dels carrers de Pedret i Joan Bosco, així com el que passa per Bonastruc de Porta. Segons explica Alcalà, "aquestes obres donaran més seguretat als estudiants que es desplacen fins a l'institut Carles Rahola en bicicleta".

Així doncs, si no hi ha cap incidència, a finals d'estiu els ciclistes podran circular des del parc Central (passant per sota del viaducte) al Pont Major per la xarxa de carrils bici. Aquests trams de xarxa pedalable són la primera fase per configurar un eix d'accés i sortida que connecti el centre de la ciutat amb el sector de Pont Major i la seva extensió cap a Campdorà. Segons l'Ajuntament, l'any vinent l'itinerari es perllongarà fins al pont de l'Aigua amb una actuació d'1,1 quilòmetres amb un traçat independent dels vehicles que recorrerà la riba dreta del riu Ter.