L'Ajuntament de Girona ha comunicat a l'Agility club que haurà de marxar de la Devesa abans que acabi aquest any. El Pla Especial del parc que està tirant endavant el consistori preveu que, just a l'espai on hi ha les instal·lacions d'aquesta entitat, hi hagi una zona reservada a activitats de lleure i esport.

L'entitat esportiva fa una quinzena d'anys que està en aquest punt de la ciutat per mitjà d'un conveni de cessió d'ús del terreny que es va prorrogant si cap de les dues parts no diu el contrari. L'entitat fa cursos d'educació als gossos, com ara d'obediència i de sociabilització de cadells i els ensenya a obtenir habilitats que, per exemple, els permet participar en campionats. En l'àmbit esportiu, els socis participen amb les seves mascotes a campionats de catalunya i d'Espanya, amb podis i victòries. Organitzen seminaris amb estrelles mundials que porten multitud de seguidors d'arreu fins aGirona.

Consensuar un nou espai

La idea de les àrees de sostenibilitat i d'esports és ajudar a l'entitat a trobar una nova ubicació que li agradi i a estudiar els costat del trasllat, tenint en compte que a la Devesa hi tenen infraestructures, algunes de les quals es poden desmuntar però altres són d'obra, com per exemple, unes dutxes. El cost d'algunes de les peces és elevat. Hi ha dues pistes de competició, un sistema de cronometratge i ordinadors, entre d'altres.

El president de l'entitat, Josep Duran, ha explicat que ells no voldrien moure's del parc perquè és a Girona i és un lloc molt central, on per exemple, els nens poden anar-hi a peu amb els gossos. Duran lamenta que per culpa de la redacció del Pla Especial se'ls vulgui fer marxar i considera que primer s'haurien de definir els usos i els continguts que ha de tenir el parc abans de redactar res.

De fet, el club és una referència a moltes poblacions ja que no totes tenen les instal·lacions per practicar agility a les quals arribar-hi a peu. Ara que algunes ciutats han seguit el model de Girona, el club gironí ha de traslladar-se. El president confia que alguna de les ubicacions que els ofereixi l'Ajuntament sigui l'adequada. El consistori ja ha ofert algun terreny concret, però no convenç el club, que actualment té 112 socis. «La nostra preferència sempre serà estar a Girona», remarca Duran. L'entitat va rebre ofertes fa uns anys per anar a municipis propers.