L'aerolínia britànica Jet2.com connectarà Birmingham amb els aeroports de Girona i Reus a partir de l'abril del 2017. Durant la temporada d'estiu, fins a finals d'octubre, la nova ruta tindrà dues freqüències setmanals a Vilobí d'Onyar i tres amb l'aeroport tarragoní. Els vols s'emmarquen dins l'estratègia d'expansió de la companyia i del seu touroperador associat (Jet2holidays) per continuar portant turistes britànics cap a les costes Brava i Daurada i, de retruc, impulsar les connexions entre el Regne Unit i l'estat espanyol. A partir de l'any vinent, un cop Jet2.com obri base a Birmingham, la vuitena que tindrà a Anglaterra, la companyia començarà a operar vols des d'aquesta ciutat amb onze destins de l'Estat. A més de Girona i Reus, també hi connectarà amb aeroports com Mallorca, Menorca, Eivissa, Lanzarote, Málaga o Alacant.

El 'Brexit', de moment, no afecta els plans d'expansió de l'aerolínia britànica Jet2.com, que juntament amb el seu touroperador associat porta turistes britànics al litoral català durant els mesos d'estiu. En concret, als aeroports de Girona i Reus.

La companyia anglesa ha anunciat que l'any vinent obrirà una nova base al Regne Unit. Serà a l'aeroport de Birmingham i se sumarà a les set que la companyia ja té al país. Des d'aquí, durant la temporada d'estiu, Jet2.com enllaçarà tant amb l'aeroport de Vilobí d'Onyar com amb el de Reus. Els bitllets ja es poden comprar a través d'Internet.

Les noves rutes començaran a operar el 28 d'abril (en el cas de Girona) o bé el 29 (en el cas de Reus) i s'allargaran fins a finals d'octubre. Pel què fa a l'aeroport de Vilobí d'Onyar, hi haurà dues freqüències setmanals d'anada i tornada (els dilluns i divendres).

Pel què fa a Reus, aquest número s'eleva a tres (els dimarts, dijous i dissabtes). Això sí, a finals de temporada, durant tot l'octubre, des de l'aeroport tarragoní només hi haurà un vol amb Birmingham els dissabtes.

Triplicar a Vilobí d'Onyar

L'anunci d'aquest nou destí suposarà que, d'un estiu a l'altre, Jet2.com passi d'oferir tres rutes des de Vilobí d'Onyar a operar-ne fins a vuit. Aquest any l'aerolínia ja enllaça l'aeroport de Girona amb Newcastle, Manchester i Glasgow. La companyia britànica ja havia anunciat que, a partir del 2017, incorporaria a l'oferta Edimburg, Belfast, Leeds i East Midlands.

Ara, a totes aquestes s'hi suma també Birmingham. Per això, Jet2.com calcula que, entre aquest estiu i el vinent, gairebé "es triplicaran" els seients i bitllets per volar des de Vilobí d'Onyar cap al Regne Unit.

En el cas de Reus, la nova ruta s'incorporarà a les set que ja hi ha ara durant la temporada d'estiu (Newcastle, Manchester, Glasgow, Edimburg, Belfast, Leeds i East Midlands). En aquest cas, la companyia calcula que l'increment de seients i bitllets entre el 2016 i el 2016 serà del 19,8% (perquè no donen xifres absolutes, sinó només percentatges).

Onze aeroports

Un cop Jet2.com obri la seva nova base a Birmingham, que s'associarà a la creació de 200 llocs de treball, la companyia anglesa operarà des d'aquí onze rutes cap a Catalunya i l'estat espanyol. Tots, de costa. A més de Girona i Reus, també volarà a destins com Mallorca, Eivissa, Menorca, les illes Canàries, Màlaga i Alacant.

"En total, es posaran a la venda més de 450.000 places en el conjunt d'aquestes rutes", concreta la companyia al comunicat. A més de Girona i Reus, a Catalunya Jet2.com també vola a l'aeroport del Prat.