Els esportistes Nora Fernández i Joaquim Fontané seran els pregoners de la Festa Major de Salt 2016. Jordi Viñas, alcalde de Salt, ha destacat en la roda de presentació de la programació i el cartell de la festa, de la que és autora Delphine Labedan, que «els joves esportistes encarnen els valors de la joventut, l'esforç, el treball i la dedicació». La regidora de Cultura i Festes, Eva Rigau ha anunciat que aquest any el pregó anirà seguit d'un espectacle de la companyia les estampades.

La passió per la gimnàstica artística ha dut Nora Fernández a competir en uns mundials. Això va ser a l'Octubre passat i ara, amb només 16 anys, s'està preparant per participar en els que serien els seus primers Jocs Olímpics. La saltenca està començant a brillar amb llum pròpia en aquest esport tot i la seva joventut.

En Quim Fontané s'ha format en el Club Piraguísme Salt-Ter de Salt. Quim Fontané és el nou campió d'Europa de caiac «freestyle» ha estat finalista en el Campionat del Món Absolut de Kayak Freestyle el 2015, ha guanyat 3 medalles, dos d'or i una de plata en els Campionats d'Europa 2010, 2012 y 2014, i el Subcampionat del Món Júnior el 2011 a més de ser 2 cops Top 3 en la Copa del Món (2012 y 2014).

L'alcalde de Salt ha anunciat que els firaires s'ubicaran al mateix lloc de l'any passat després de valorar que és el millor per la seguretat dels usuaris de les atraccions.

Eva Rigau, regidora de Cultura i Festes, ha remarcat la participació dels ciutadans a la festa amb l'organització de sopars de carrer i ha destacat l'exposició de Tribut a Marta Font que es farà a la Coma Cros, ha desgranat la resta d'activitats i ha anunciat que aquest any les baraques gestionaran directament els vasos de les begudes i que les cadires a l'Era de Cal Cigarro seran gratuïtes.

Per la seva banda Xavier Fortuny d'RGB ha explicat les actuacions a l'Era (Les trobareu a la programació adjunta) i ha destacat la presencia dels Catarres , els valencians Zoo i l'orquestra Di-versiones.