La sisena temporada de la sèrie Joc de trons de les principals protagonistes navegant en direcció al que podria ser Girona. Una Girona, que la sèrie representa, pel que fa a la Catedral de la ciutat de Desembarcament del Rei i que pateix nefastes conseqüències. Els centenars de vaixells d'aquesta protagonista, envoltada de dracs, podrien acabar arribant ja al principi de la setena temporada al seu destí, però, el desembarcament no es feria a Girona, malgrat que a la sèrie es va modificar de tal manera que tenia mar. L'escollida seria la població guipuscoana de Zumaia.

Segons diversos mitjans de comunicació locals, els productors de la sèrie haurien viatjat a la població basca, buscant una zona rocosa i escarpada que permetés un desembarcament espectacular, i que encara seria més cridaner amb els potents efectes especials que caracteritza la sèrie. Els responsables d'HBO s'haurien fixat en la platja d'Itzurun. Els cercadors d'ubicacions s'haurien fixat i enamorat dels penyasegats i les roques ratllades (flysch) d'aquest entorn que reben el nom de «rasa mareal» i que es poden veure a pocs llocs del planeta. Tenen uns 50 milions d'anys d'antiguitat i són declarats parc mundial per la Unesco.

Hi ha diverses webs especialitzades en la sèrie que fa setmanes que han donat per fet que la resta de poblacions de l'Estat on s'ha rodat no repetiran. D'aquesta manera, la costa basca prendria el relleu a Girona que, tot i que digitalment la sèrie li havia atorgat mar, no seria tan espectacular com els penyasegats naturals tallants a la platja d'Itzurun, entre Zumaia i Deba.