Mig centenar de joves van participar ahir al joc «Crea una empresa!» organitzat per la Fundació Princesa de Girona i dirigit per l'empresari, comunicador i cofundador d'EyeOS, Pau Garcia-Milà (Premi FPdGi Empesa 2010) i Lluís Soldevila, expert en la formació d'equips d'alt rendiment.

Els participants, d'entre 16 i 35 anys, van disposar de dues hores i mitja per impulsar una idea de negoci, un pressupost inicial de 5 euros i el Barri Vell com a escenari, per demostrar les seves habilitats i instint emprenedor esperonats per la màxima «I si no tingués por, què faria?».

Per aconseguir l'èxit, Soldevila va destacar com a claus imprescindibles les tres A: autoconeixement, actitud i acció. «Els pensaments són com les ulleres. Tots en portem i són diferents. Tu pots decidir quines vols, de la mateixa manera que pots decidir quins pensaments vols tenir. Cal actitud, la gent que té èxit en els negocis no llança mai la tovallola», ha reblat.

La presentació va comptar amb la presència del president de la Fundació Princesa de Girona, Francisco Beli, i la tinenta d'alcalde de promoció econòmica, desenvolupament local i turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, que van destacar les oportunitats turístiques i de negoci de la ciutat, així com el valor experimental de l'exercici.

Els participants van compartir el resultat de la seva activitat i van presentar projectes com la venda de serveis personals exprés, un negoci de prescripció de restaurants o unes piruletes solidàries. En total, van recaptar 511,06 euros, xifra que la Fundació Princesa de Girona duplicarà, i que es destinaran a l'obra de la Creu Roja de Girona.

També van compartir les principals conclusions extretes de l'experiència, acompanyats pels tutors de l'activitat. Segons Soldevila i Garcia-Milà, els secrets per emprendre amb garanties són descartar la primera idea si no funciona, persistir, insistir i tenir l'actitud adequada.