L'empresari gironí Joan Cubarsí compra la fàbrica de pastisseria que Grupo Siro té a Montblanc

L'acord inclou el compromís de mantenir els 140 llocs de treball de la planta, interproveïdora de la cadena Mercadona

08.07.2016 | 06:30

L'empresari gironí Joan Cubarsí ha comprat la fàbrica de pastisseria congelada que Grupo Siro té a Montblanc. L'acord d'adquisició inclou el compromís de mantenir els 140 llocs de treball de la planta, interproveïdora de la cadena Mercadona. A partir d'ara, un cop signat l'acord, s'obre un termini de transició de dos mesos abans no es faci efectiu el traspàs. La planta de Montblanc feia deu anys que lluïa la insígnia de Grupo Siro i tota la producció que en surt s'envia a la xarxa de supermercats amb la seva marca pròpia, 'Hacendado'. Amb la compra, Cubarsí estén la seva presència al sector de la pastisseria industrial. L'empresari és gerent de la firma Horno de San Juan, amb seu a Bonmatí (Selva). Aquesta empresa, que forneja més de 2,5 milions de quilos de pastissos i brioixos, ha invertit 4 MEUR en una nova planta.

Canvi de mans de la planta de pastisseria congelada que Grupo Siro té a Montblanc. La companyia espanyola, amb seu a Palència, ha venut la fàbrica a l'empresari gironí Joan Cubarsí, gerent d'Horno de Sant Juan. L'acord ja s'ha signat i, a partir d'ara, s'obre una etapa de transició de dos mesos abans el canvi de propietat no es faci efectiu.

Segons destaca Grupo Siro, la decisió de vendre's la planta s'emmarca dins un pla estratègic de la companyia, "orientada a concentrar el seu negoci en tots aquells productes que tenen el cereal com a matèria prima, per continuar essent un grup alimentari líder". A més de la planta de pastisseria congelada, Grupo Siro fabrica també galetes, pastes, aperitius, pa de motlle i brioxeria industrial.

L'acord de venda inclou el compromís de l'empresari gironí de mantenir el 100% dels llocs de treball i les condicions laborals de la plantilla. En total, la planta de Montblanc compta amb 140 treballadors. "Aquest ha estat un objectiu prioritari en la negociació per assolir el principi d'acord", destaquen les dues parts.

Tant Grupo Siro com Joan Cubarsí subratllen que, durant els propers dos mesos, allò que es vol és lligar el canvi de mans perquè no hi hagi "cap tipus de repercussió al client final". A més de la planta de Montblanc, l'empresari gironí també assumeix el contracte d'interproveïdor especialista en pastisseria que Grupo Siro tenia amb Mercadona.

Inversió de 4 MEUR a Bonmatí

Joan Cubarsí no és nou al sector dels dolços i la pastisseria industrial. De fet, compta amb dècades d'experiència al capdavant de la seva empresa familiar, Horno de San Juan. La firma ven els seus productes a cadenes de supermercats (entre els quals, també hi ha Mercadona) i de la seva trentena de referències, en sobresurten els pastissos circulars (com la tarta de poma).

L'any passat, Horno de San Juan va fornejar més de 2,5 milions de quilos de pastissos i brioixos, dels quals un 65% es van vendre en mercats exteriors. L'empresa, que fa més de 100 anys que existeix, ha culminat fa poc el trasllat a una nova planta, traslladant-se de Girona a Bonmatí. La fàbrica ha suposat una inversió de 4 MEUR i permetrà absorbir els creixements previstos incorporant una nova línia de producció (que se sumarà a les tres actuals).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema