La defensa ha demanat la posada en llibertat del conductor que, anant begut i sota l'efecte de substàncies estupefaents, va matar una noia en un xoc frontal a Fornells de la Selva el 29 de gener passat. El seu advocat, Narcís Badosa, va al·legar ahir que l'investigat té problemes de salut perquè ha quedat «pràcticament minusvàlid» i sosté que no hi ha ni risc de fugida ni de reiteració delictiva perquè «està impossibilitat per conduir». La fiscal i l'acusació particular volen que continuï empresonat tenint en compte la gravetat dels fets i que el jutjat d'instrucció li va imputar delictes d'homicidi dolós i conducció temerària. A més, han recordat al tribunal que, poques hores abans de l'accident mortal, la policia ja el va enxampar conduint borratxo i, tot i això, va tornar a agafar el cotxe. Ara, l'Audiència de Girona resoldrà si continua a presó o surt en llibertat a l'espera de judici.

El conductor va passar a disposició judicial el 20 de maig i se'l va enviar a presó sense fiança per homicidi dolós i conducció temerària. L'advocat de la defensa, Narcís Badosa, ha recorregut la interlocutòria davant l'Audiència de Girona.

Durant la vista, la defensa va desgranar els motius pels quals creu que ha de sortir en llibertat, ja sigui sota fiança o dictant mesures cautelars. Badosa va exposar que l'investigat va quedar greument ferit després de l'accident i que pateix seqüeles que aconsellen que rebi tractament des de casa, i no en un centre penitenciari. També va ressaltar que està pendent d'una intervenció quirúrgica.

El conductor no va passar abans a disposició del jutjat perquè va estar ingressat al Trueta i a un centre assistencial de Palamós. «L'excarceració permetrà que pugui recuperar-se de forma ambulatòria al domicili», va exposar Badosa.

El lletrat va explicar que el conductor no tenia cap intenció d'agafar el cotxe aquell dia i que ho va fer només perquè la seva família li va comunicar que el seu pare havia ingressat a l'hospital en estat terminal. «Va rebre una notícia fatal, va perdre el nord i per això va agafar el cotxe havent begut», va detallar.

Segons Badosa, la taxa d'alcohol del conductor no superava el límit penal permès i va posar en dubte les analítiques d'estupefaents perquè li van prendre les mostres després d'administrar-li diversos medicaments. També va indicar que es tracta d'una persona diagnosticada per alcoholisme i que està seguint un programa de desintoxicació.

La fiscal i l'acusació particular que representa la família de la jove de 23 anys que va morir en l'accident, es van oposar a la petició de llibertat. La fiscal va exposar que l'home també té una sentència ferma però amb la pena suspesa per conducció temerària. «Hi ha risc evident de reiteració delictiva», va afirmar.

«Cal ponderar la situació de presó preventiva amb el dret a la vida de les persones que circulen per la carretera, el fet que hores abans ja li van obrir un altre procediment per fets semblants i la gravetat del resultats»,va exposar la fiscalia.

L'acusació pública posa en dubte que l'estat de salut de l'investigat sigui un motiu per a la posada en llibertat. «Els informes mèdics conclouen que hi ha una evolució favorable i, tot i que té dificultats per conduir, no està impossibilitat físicament per fer-ho», va afegir.

«És una fal·làcia que diguin que no existeix risc de fugida ni de reiteració delictiva, el mateix dia dels fets va demostrar sobradament que li és igual si té el carnet de conduir o no», va detallar l'advocat de l'acusació particular que va recordar que «hores abans ja li van retirar el carnet i va tornar a conduir». El lletrat de la víctima va recordar que el conductor no ha mostrat «cap tipus de penediment».