«Creativation Talks, eines de Creativació per a la nova educació», la jornada que organitza La Fundació per a la Creativació ja té més de 300 inscrits. La jornada, que se celebrarà dimarts, al Palau de congressos de Girona, té per objectiu reflexionar sobre els grans reptes de futur de la societat i proporcionar eines disruptives per a l'educació de les noves generacions.

La primera edició tindrà un format molt àgil combinat de classe magistral i tallers pràctics. S'adreça tant a mestres i educadors d'educació Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius, com a pares, empresaris i directius i totes aquelles persones interessades en els grans reptes de futur i la nova educació imprescindible per fer-hi front. Aquesta primera jornada reunirà un conjunt de ponents destacats provinents de múltiples àmbits: experts en creativitat, innovació i educació; directors d'escoles i mestres; psicòlegs i investigadors que compartiran la seva opinió, visió i experiència.

Josep Lagares, president de la Fundació per a la Creativació, serà l'encarregat de fer la conferència inaugural sobre el tema «Creativació o extinció.. nosaltres triem».

La jornada constarà de tres blocs per difondre la creativació i uns espais creatius d'intercanvi d'experiències. Cada bloc constarà d'una classe magistral, d'un espai àgora de debat i d'intercanvi d'experiències al voltant de l'educació de la creativitat i un taller pràctic per aprendre a educar la creativitat des dels diversos àmbits. Entre els ponents hi haurà Alfons Cornella, Anna Maiques, Franc Ponti, Quim Arpí, Ricard Huguet, Donna Pace, Jaume Lleixà, Coral Regi, Alvaro Bilbao, Daniel Jáuregui, Carles Capdevila, Maria Batet, Oriol Ripoll i Bibiana Ballbè.