Les obres per reduir la inclinació de les cinc bandes reductores del carrer de la Rutlla de Girona començaran al setembre. Els ressalts estan situats en el tram entre els carrers Lorenzana i Emili Grahit. Els treballs es van aprovar en els pressupostos participats del 2015, juntament amb dos projectes més destinats al barri de l´Eixample.

El projecte preveu allargar amb formigó les rampes de les cinc bandes reductores existents per eliminar-ne la inclinació actual tant per pujar com per baixar. Aquesta inclinació ha comportat queixes constants dels conductors perquè els cotxes toquen a terra. A més, el pas de vehicles ha malmès els llambordins de les rampes de pujada i baixada i s´ha malmès el paviment i s´han generat forats.

Cada banda reductora, que coincideix amb una cruïlla, està formada de dues o tres rampes, i en les obres s´haurà de tenir en compte el desplaçament dels embornals existents, situats en el punt baix entre calçada i final de rampa.

En l´informe tècnic dels treballs es proposa fer les rampes amb formigó, material que no necessita una gran infraestructura per a la seva col·locació puntual. També s´especifica que el calendari de l´actuació seria fer cada banda reductora en una setmana diferent, quatre dies de feina i un d´enduriment dels materials. D´aquesta manera es crearan tres culs de sac en cada punt de treball, però gràcies a les alternatives dels carrers adjacents no es deixaria cap punt inaccessible per arribar als garatges.

El regidor de mobilitat, urbanisme i via pública, Joan Alcalà, explica que les obres s´han endarrerit per solucionar les afectacions en el clavegueram. Actualment els treballs estan en la fase d´adjudicació. El pressupost és d´un total de 32.440 euros.

Cada rampa té, a banda, un pressupost diferent. La primera, ubicada al costat del carrer Ultònia, té una destinació de 5.270 euros. La de la cruïlla de Lorenzana puja a un total de 7.540 euros i la de la cruïlla amb carrer La Salle té un pressupost de 7.180 euros. Finalment, les dues últimes rampes, ubicades a la cruïlla amb el carrer Maluquer Salvador i l´altra amb la cruïlla del carrer de la Creu, tenen un pressupost de 7.1800 i 5.270 euros, respectivament.

Les rampes daten de l´any 2009, quan es va reformar i es va dotar aquest carrer de més vorera i es van situar aquests ressalts per alentir el trànsit al sector. Set anys més tard es modificaran les rampes.