El cineasta Juan Antonio Bayona diu que ell és el resultat d'«escoltar els consells» i de «donar i rebre suport i treballar molt i en equip» i va animar els joves a buscar. Bayona va mantenir una conversa amb la productora Belén Atienza, que va donar peu a la cerimònia d'entrega dels premis de la fundació Princesa de Girona. Bayona va declarar-se un enamorat dels reptes perquè «fer coses que ja saps fer és molt avorrit».

Per ell, l'experiència i l'evolució professional demana posar-s'ho cada cop més difícil. El cineasta va confessar ahir sentir-se «il·lusionat» perquè se'l consideri un exemple a seguir pels joves, tot i que es veu com «un noi ordinari», i va destacar que «no és tan important el talent com la feina». Bayona va fer aquesta reflexió abans de la cerimònia.

El cineasta va reivindicar que l'èxit de joves com ell és «el resultat d'unes possibilitats» que van tenir i va afegir que, ara, han de passar «el testimoni» a nous valors d'Espanya «perquè siguin reconeguts i visibles». «No estem aprofitant tot el potencial que tenim», va assenyalar Juan Antonio Bayona, que va precisar que «no és tan important el talent com la feina».

En el camp del cinema, Bayona va admetre un «conflicte entre negoci i art», però va manifestar que «no és interessant fer una pel·lícula només per fer diners i sense interès creatiu». De la seva última creació, Un monstruo viene a verme, que s'estrenarà el 7 d'octubre a Espanya i el 21 del mateix mes en 2.000 cinemes americans, el director va recordar que és la primera vegada que roda a Hollywood, «i és una oportunitat».