Juan Antonio Bayona i la productora Belén Atienza apadrinen, aquest divendres, la cerimònia d'entrega dels Premis Princesa de Girona, que reconèixen el talent i l'esperit transformador dels joves.

En aquest sentit, el director de cinema i la productora han assegurat en roda de prmesa que avui en dia encara hi ha molt talent desaprofitat i que cal estar al costat dels més joves perquè puguin potenciar-lo i trencar barreres.

"Però cal tenir en compte que el talent no ho és tot, cal treballar dia a dia i esforçar-se molt, això és el que volem transmetre als joves", ha explicat Bayona. "Per exemple, jo sóc un noi ordinari que ha tingut l'oportunitat de fer coses extraordinàries", ha dit el director.

"La iniciativa de la Fundació Princesa de Girona ens sembla interessantíssima, doncs mostra el potencial que existeix en les generacions que vénen, els seu enorme talent humà i professional. És quasi una obligació donar-los visibilitat", ha afegit Atienza.

"Els premiats que homenatgem enguany ens demostren que aquesta generació anomenada millenial no és una generació de ninis, sinó de joves amb il·lusió, energia, empenta i moltes ganes de transformar les coses i construir el seu futur", ha afirmat Mònica Margarit, directora de la Fundació. "Juan Antonio Bayona és el millor exemple de com una persona ordinària pot fer coses extraordinàries", ha afegit.

Hollywood, un repte i un descans

Juan Antonio Bayona ha definit la seva propera pel·lícula 'Un monstruo viene a verme' com un drama amb tocs fantàstics. "No és un film de terror, és un homenatge a explicar històries", ha detallat el director de cinema. La pel·lícula s'estrenarà als cinemes de l'estat espanyol el 7 d'octubre, dues setmanes abans que arribi a 2.000 sales de cinema dels Estats Units. "És tot un repte per a nosaltres, mai havíem estrenat per la porta gran i tenint en compte que el que aquí és una superproducció, allà no deixa de ser una pel·lícula de cinema independent", ha explicat. Bayona ja està immers en el seu nou projecte, el rodatge de 'Jurassic World 2'.

Bayona se sortirà del guió i es desmarcarà de la seva línia de treball habitual amb el rodatge de 'Jurassic World 2'. "Serà una mica un descans per a mi", ha opinat. Ni Bayona ni Atienza han pogut avançar detalls sobre el rodatge, tot i que sí que expliquen que "se sap que la parella protagonista tornarà" i que hi haurà "més espanyols a la pel·li, apart de nosaltres".

"Realment serà la primera pel·lícula que faig amb Hollywood perquè, tot i que en altres veieu noms d'actors d'allà, sempre havíem funcionat amb finançament independent", ha assegurat el cineasta que ressalta que li ve molt de gust i està "molt 'excited', que diuen els americans" perquè és una oportunitat de conèixer i submergir-se en una manera diferent de treballar, com és la de la indústria de cinema de Hollywood.

Bayona i Atienza són dos dels noms espanyols que han ingressat a l'Acadèmia de Hollywood. "Aquest any hem entrat onze a l'Acadèmia, i molts són del nostre equip", ha celebrat el cineasta que creu que això demostra "l'esforç" que està fent Hollywood per "integrar la diversitat" convidant professionals estrangers.