La Direcció General de Recerca de la Generalitat ha comunicat al President del Patronat del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona la voluntat del govern de la Generalitat de la compra de l'edifici H2O per un valor de gairebé 5 milions d'euros, en el cas d'assolir-se un conveni de creditors dins del procediment concursal del Parc. El rector de la UdG, Sergi Bonet, ja havia detallat l'existència del compromís dues vegades, una al desembre i una altra fa poques setmanes.

La Fundació del Parc va sol·licitar, el 7 de gener de l'any passat, la declaració de concurs voluntari i el 31 de maig va finalitzar la fase comú essent fixada la junta de creditors, per aprovació de conveni, per al 29 de setembre. La Generalitat amb aquesta iniciativa vol ajudar, «per sentit de país», el Parc UdG com un espai de generació de talent, d'entorn de suport a la recerca, el desenvolupament i innovació.

La Direcció General de Recerca ha traslladat la voluntat de la Generalitat, l'autorització que la Fundació ICRA pugui adquirir el 64,4% de l'edifici H2O propietat del Parc per un import equivalent al de la taxació que consta en l'informe definitiu de l'administració concursal, 4.905,49 milers d'euros.