El Departament d'Ensenyament investiga un presumpte assetjament escolar, per la seva orientació sexual, a un alumne de 9 anys d'una escola pública de la ciutat de Girona. L'alerta l'ha donada l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), que la setmana passada va denunciar el cas a la responsable de la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat i que ara ja investiga la Inspecció educativa.

El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, va explicar que s'han emparat en la Llei catalana contra l'homofòbia per denunciar «un cas molt greu», que s'ha allargat tot el curs i que va vincular a una actitud «possiblement negligent de la direcció de l'escola». També va explicar que el nen va demanar ajuda amb missatges com «no em deixeu sol», escrits en dibuixos als exercicis de classe.

L'entitat gironina Front d'alliberament gai va conèixer el presumpte bullying tot just una setmana abans d'acabar les classes i ho va fer a través de la mare de l'infant, impotent davant el problema. Van derivar el cas a l'OCH i aquest ha activat la maquinària. Segons el president del Front d'alliberament gai, Pau Gálvez, la mare va descriure «un cas típic de presumpte bullying al nen», que va empitjorar les notes i estava més espantadí. Davant la insistència de la mare, l'infant va revelar que uns companys l'assetjaven i ella va acudir a la tutora i a la direcció; la reacció, segons Gálvez, no va ser efectiva. Fa un any es va denunciar un altre cas d'assetjament homofòbic en un institut gironí que es va resoldre canviant el noi de centre.