Centenars de persones feien cua al parc de la Devesa avui fa just un any -29 de juny- amb l'esperança de ser un dels escollits per participar com a extres del rodatge de Joc de trons. Feia ja setmanes que se sabia que Girona havia estat escollida per gravar-hi diferents capítols de la sisena temporada. Una temporada que just va acabar aquest diumenge. L'anunci que Girona havia estat escollida per HBO el va destapar el president d'Endemol i col·laborador de Diari de Girona, Jordi Bosch, en un programa de RAC1 el 22 de maig de l'any passat. La productora va aterrar massivament el 24 d'agost amb un desplegament de vehicles al parc de la Devesa i a Fira de Girona. El rodatge va començar el 3 de setembre i va acabar el dia 16. El primer capítol es va emetre el 24 d'abril del 2016 per televisió i l'endemà es va fer un doble passi de l'episodi al Teatre Municipal.

El fet que l'any passat a partir del maig es comencessin a saber les ciutats seleccionades i que aquest any comparativament ja s'ha arribat a l'alçada del càsting, no indica necessàriament que Girona hagi estat descartada definitivament. De fet, HBO encara no ha revelat cap ciutat, ni estatal ni europea. Una de les claus pot raure en el fet que segons els mateixos responsables de la sèrie han assenyalat que la superproducció podria acabar en només tretze captíols repartits en dues temporades. Tenen més temps de marge, ja que cada temporada rodaran menys.

Ni els representants de la productora a l'Estat ni des de l'Ajuntament no s'atreveixen a donar res per fet. Ni en postitiu, ni en negatiu. «Dependrà del guió» de la setena temporada, va dir fa uns dies el responsable de Fresco, la productora espanyola d'HBO. «Dependrà del contingut», explica i repeteix el tinent d'alcalde de Cultura, Carles Ribas, que també insisteix que la ciutat obriria les portes a HBO.