Salt aquest any no tindrà la tradicional revetlla de Sant Joan que es feia a l'Era de Cal Cigarro. Ho va admetre dilluns al vespre la regidora d'activitats culturals, Eva Rigau (IPS-CUP), a preguntes dels grups municipals de l'oposició durant la sessió plenària.

Eva Rigau va explicar que l'entitat que cada any s'encarregava de l'organització de l'activitat estava «en desacord» amb l'Ajuntament de Salt i que va decidir no tirar endavant la revetlla. Aquesta entitat seria la Comissió de Festes. Per organitzar la revetlla, es comptava amb una subvenció de 700 euros.

La representant municipal saltenca va exposar que no havien trobat cap entitat alternativa que encarregar-se de la revetlla. La regidora d'activitats culturals va fer les explicacions després de diverses preguntes del regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio, i la portaveu del PSC, Iolanda Pineda, que van exposar les queixes d'algunes veïns pel fet que la població es quedés sense revetlla després de molts anys i perquè no s'havia donat cap explicació públicament.

La Flama, l'alternativa

Com a alternativa a la revetlla de Sant Joan, hi haurà l'organització de la Flama del Canigó, organitzada pel Centre Excursionista de Salt i "mnium Cultural, amb una subvenció de 200 euros. Eva Rigau va admetre que «no és l'alternativa que més ens agrada però és el que hi ha» i va assegurar que treballaran per recuperar la revetlla per l'any vinent.

Als darrers anys, l'Era de Cal Cigarro de Salt s'havia convertit en el punt central de les celebracions de Sant Joan a la vila i comptava amb l'amenització de concerts, algun espectacle pirotècnic i solia compar amb unàpat al quan hi assistien aproximadament 400 persones.