Salt ha finalitzat el mes de maig amb 2.916 aturats registrats, un 3,54% menys que el passat mes de d'abril, 107 persones menys. Respecte d'un any abans, l'atur municipal registra un descens del 7,63%, que representa 241 aturats menys (173 homes i 68 dones).

L'alcalde Jordi Viñas valora positivament que les dades d'atur interanual hagin baixat un 7,61% i que, per tant, hi ha 241 persones menys a l'atur, respecte al mes de maig de 2015.

Segons ha comentat el batlle republicà "aquesta és la línia a seguir", potenciant els plans d'ocupació local i la formació per a joves. L'alcalde va afirmar que "hem de continuar treballant perquè la taxa d'atur del 21,75%, que encara és massa alta, pugui anar baixant".

Respecte del mes anterior, l'atur registrat ha disminuït en pràcticament totes les franges d'edat, i especialment entre les persones que tenen de 20 a 24 anys (-15%), i de 25 a 34 anys, amb una reducció al voltant del 7%. Es registra un augment en les persones que tenen entre 50 i 54 anys, i les de més de 60, tot i que no és significatiu.

Si ho comparem amb l'any anterior, la franja d'edat on més ha disminuït l'atur és entre els 30 i 34 anys (-23.18%), i entre 45 i 49 (-14,12%)

Les persones amb estudis secundaris són les que més han reduït les llistes de l'atur, seguides de les persones amb estudis primaris incomplets. Però, en percentatge, són les persones amb una formació professional les que registren un major descens. La comparativa interanual ens mostra la mateixa tendència, amb una reducció de 123 persones amb estudis secundaris de les llistes d'aturats.

Tots els sectors econòmics han baixat en nombre d'aturats respecte del mes anterior. En percentatges, el sector que més ha baixat és l'agricultura (-8,76). Interanualment, però, el sector que registra un major descens és el de la construcció, amb un 16,95% menys que l'any anterior (111 persones menys), seguit dels sector serveis, amb 71 persones menys aturades.

Per sectors econòmics, aquest augment es reparteix entre el sector Serveis i la construcció. Per franges d'edat, són les persones joves, fins als 29 anys, les que més han incrementat les llistes de contractació (59 persones més).