La manca de persones amb formació i títol de socorrista ha fet que l'Ajuntament de Girona hagi contractat una empresa amb persones que majoritàriament no són catalanes i això ha generat algunes queixes entre els usuaris de les piscines de la Devesa. De fet, la CUP ha demanat explicacions a l'equip de govern per les queixes d'usuaris que asseguren que els treballadors no entenen el català,i que els ciutadans hagin de canviar de llengua.

Respecte a això, la CUP ha denunciat que les clàusules del contracte entre l'Ajuntament i l'empresa, signat el 2014, no inclouen com a requisit el coneixement de la llengua catalana, la qual cosa ha qualificat d'«error greu». La formació ha aprofitar per demanar la municipalització del servei o la col·laboració amb entitats i del tercer sector per a la prestació del servei.

La regidora d'Esports, Isabel Muradàs, ha explicat que si haguessin posat la clàusula del català, no haurien pogut obrir les piscines ja que no hi ha prou socorrises catalans formats a Catalunya. Ha explicat que molts municipis catalans tenen aquest mateix problema. Sí que s'ha compromès a buscar alguna fórmula quan s'extingeixi el contracte amb l'empresa que presta el servei, Emergències Setmil, amb seu a Palma de Mallorca i amb el 85% de treballadors no catalans. El con?tracte està ara en la primera pròrroga.