L'Ajuntament de Girona destinarà un total de 162.000 euros per a subvencionar 23 projectes de solidaritat i cooperació. Hi ha subvencions per a les entitats que treballen en projectes de cooperació al desenvolupament en l'àmbit internacional (130.000 euros) i per projectes d'educació per al desenvolupament i sensibilització (32.000 euros).

L'alcaldessa, Marta Madrenas, va posar èmfasi en el fet que «malgrat haver passat uns anys complicats, des de l'Ajuntament hem volgut continuar amb les mostres de solidaritat cap a països amb més dificultats i més vulnerables que el nostre i per això no hem disminuït les ajudes a la cooperació». Madrenas també va destacar també que és «important» que la ciutadania «vegi com el seu ajuntament s'implica en cooperació internacional» per treballar «conjuntament per fer una ciutadania més cívica, més responsable i més madura».

Dels projectes subvencionats aquest 2016, catorze són de cooperació internacional a través d'actuacions en l'àmbit de la salut, l'educació, el gènere, l'economia i el desenvolupament sostenible. Els restants són projectes de sensibilització i educació per al desenvolupament que tenen el seu àmbit d'actuació a Girona.

Tal com va explicar el regidor de Cooperació, Cristòbal Sánchez, dels catorze projectes de cooperació internacional, quatre tenen com a destinació el Senegal, 4 més Guatemala i els altres es desenvoluparan a països com el Marroc, Togo, Ruanda, Equador, Colòmbia i l'Índia. «La implicació i el retorn a la ciutat i la qualitat del projecte són dos requisits necessaris per a la selecció de les propostes», va assenyalar Sánchez. Són 23 projectes de vint entitats: Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres, Setem, ANG, Fundació Privada Utopia, Fundació Pau i Solidaritat CCOO, Grup Editor de la Revista del Discapacitat, Associació Cultural La Nave Va, Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social - Ser.Gi, Grup Editor de la Revista del Discapacitat, Associació pel desenvolupament del Riu Senegal, Associació socioeducativa Nousol, Dagua, Ong d'ajuda a Colòmbia, Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres, Fundació Talibés, Associació Coumba Kande pel desenvolupament rural, Àfrica Viva, F. Vicente Ferrer, Creu Roja, Fundació Privada Plataforma Educativa i la Fundació Privada Utopia.