L'Ajuntament de Salt va aprovar ahir a la nit una suspensió de llicències a gran part del terme municipal amb l'objectiu de regular l'ús dels magatzems dins dels usos complementaris, concretant-ne la superfície màxima i la ubicació respecte l'activitat principal.

L'objectiu és respondre a "les necessitats dels comerços de la zona i regular les condicions urbanístiques que hauran de complir els magatzems complementaris per tal que la seva implantació sigui ordenada, coherent amb l'ordenació urbanística general i es tractin de forma unitària amb l'activitat principal de la qual són complementaris", segons l'equip de govern (ERC i IPS-CUP).

La idea és augmentar la superfície fins a un màxim que no superi la de l'activitat principal del local. Pel que fa a la ubicació, no serà obligatori situar el magatzem al mateix local o local contigu, però es limita la ubicació del magatzem respecte l'activitat principal a un màxim de 50 metres.

L'aprovació inicial comporta la suspensió, per un màxim de dos anys, de la tramitació de plans urbanístics derivats concrets i de projectes de gestió urbanística i d'urbanització, així com la suspensió de l'atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, d'edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d'instal·lació o ampliació d'activitats o usos concrets i d'altres autoritzacions municipals connexes establertes per la legislació sectorial, en els àmbits en què les noves determinacions comportin una modificació del règim urbanístic.

El grup municipal de CiU va votar-hi en contra en considerar que no serà la solució a locals que actuen com a magatzems i considera que és una mesura recaptatòria.