L'arribada de la Flama del Canigó a Girona aquest any tindrà una gran novetat. Les persones interessades podran endur-se a casa la flama, símbol de germanor entre els terrritoris de parla catalana, per ambientar el sopar amb amics o família, gràcies als quinqués individuals que es podran adquirir el 23 de juny, per un preu simbòlic.

Sota l'organització d'Òmnium Cultural i de l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), el programa d'actes de rebuda de la Flama començarà a les sis de la tarda del dijous a la plaça del Vi, on hi haurà jocs infantils tradicionals i un joc participatiu en homenatge a Pere Quart. Mentrestant, en paral·lel hi haurà una cercavila amb la Fal·lera Gironina i els Gegants de Girona. En aquest cas, la sortida serà de la plaça Sant Pere i està previst que passi per la pujada Rei Martí, la plaça de la Catedral, el carrer de la Força, la plaça de l'Oli, el carrer Ciutadans i, finalment, s'arribarà a la plaça del Vi.

Es preveu que l'arribada de la cercavila serà cap a les set de la tarda, on hi haurà un ball de gegants amb la Fal·lera Gironina, es farà la rebuda de la Flama del Canigó i hi haurà aixecada de castells humans a càrrec dels Marrecs de Salt. Finalment, hi haurà la lectura del manifest i el lliurament a les entitats, perquè presideixi els actes de Sant Joan, ja siguin fogueres, sopars o altres activitats.