L'arranjament del camí del Calvari i del camí a Mas Terrats, ubicats entre les Pedreres i la Font de la Pólvora ha acabat aquesta setmana. L'Ajuntament de Girona havia impulsat dies enrere el manteniment d'aquesta zona amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat dels veïns de la zona i d'adequar aquests espais davant de possibles necessitats de pas de vehicles de serveis en situacions d'emergència com incendis.

De fet, en el darrer foc a la muntanya de les Pedreres, fa poc menys d'un any, els vehicles dels bombers van tenir dificultats de pas per accedir en alguns punts concrets a prop dels Polvorins i el Calvari.

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha destacat que amb aquesta acció «es continua donant compliment a totes les actuacions que vam acordar amb els Bombers per prevenir el risc d'incendi i, d'aquesta manera, hem arribat a l'estiu amb la major part de les tasques fetes i, amb les que resten, amb previsió d'execució properament».

En aquests dos espais s'ha arranjat el paviment natural dels camins, s'ha posat grava on hi havia terrenys argilosos i compactat el terra i creat trencaaigües en trams en pendents per evitar que l'aigua malmeti el sòl, entre altres actuacions, com posar esglaons i baranes per fer un passeig més amable. A més, a la zona del camí del Calvari, s'ha completat aquesta acció amb el desbrossament dels camins, iniciativa ja prevista dins la proposta de manteniment del sector ja que és part de l'Anella Verda de Girona.